Somon la abur într-o marinată picantă
Somonul suculent și picant servit cu orez basmati și morcovi crocanți este o idee de mâncare excelentă pentru iubitorii de somon și de arome picante.
Pregătire: 1h 30 min
Ușor
Pregătire: 1h 30 min
Ușor
Ingrediente:
- 800 g apă
- 12 g ardei chili
- 50 g sos de soia
- 15 g coajă de lămâie
- 10 g ghimbir proaspăt
- 20 g sriracha
- 8 g usturoi
- 200 g morcovi
- 6 g sare
- 50 g miere de albine
- 400 g somon proaspăt
Modalitatea de preparare:
- Puneți un vas pe capacul bolului fără paharul de măsurare și cântăriți 400 de grame de somon împărțit în două porții. Adăugați în vas 200 de grame de morcovi spălați, curățați de coajă și tăiați în bastoane(pe lungime) și dați deoparte.