Eton mess cu zmeură
Eton Mess cu zmeură este un desert ușor și ispititor, care este o combinație de cremă cremoasă de mascarpone, bucăți crocante de bezea și zmeură suculentă. Meringa se topește în gură, crema de mascarpone adaugă bogăție și netezime, în timp ce zmeura adaugă prospețime și aciditate subtilă. Eton Mess cu zmeură este un festin incredibil de apetisant pentru palat, perfect pentru petreceri de vară sau ocazii speciale, adăugând farmec și savoare oricărei întâlniri.
Pregătire: 1h 30 min
Ușor
Pregătire: 1h 30 min
Ușor
Ingrediente:
- 375 g mascarpone
- 20 g lichior de portocale
- 1 g oțet din alcool 10 %
- 200 g zmeură
- 270 g zahăr
- 60 g gălbenușuri de ouă de găină
- 180 g albușuri de ouă de găină
- 6 g amidon de cartofi
- 250 g smântână cremă 30% grăsime
Modalitatea de preparare:
- Se pune un vas pe capacul bolului, se cântăresc 225 de grame de zahăr în el. Se potrivește un agitator în bol, se adaugă 180 de grame de albușuri la temperatura camerei. Bateți fără paharul de măsurare timp de 5 minute la 5 rotații. În etapa următoare, în timp ce bateți, introduceți treptat zahărul cântărit prin deschiderea din capac. Bateți fără paharul de măsurare 7 minute la 7 rotații.