File de vițel cu sos de ton
Vitello tonnato este un minunat fel de mâncare italian originar din Piemont. În această rețetă, fierberea la aburi menține carnea de vițel fragedă și suculentă. Felii subțiri de carne sunt servite reci și acoperite cu un sos unic de ton și capere care transformă acest fel de mâncare simplu într-o simfonie rafinată de arome.
Pregătire: 1h
Ușor
Pregătire: 1h
Ușor
Ingrediente:
- 1030 g apă
- 1 g piper negru
- 1 g boabe de ienibahar
- 1 g foi de dafin
- 150 g ton la cutie
- 3 g coajă de lămâie
- 1 g cuișoare
- 10 g anchois
- 30 g capere
- 5 g usturoi
- 15 g sare
- 10 g suc de lămâie
- 100 g vin alb sec
- 40 g gălbenușuri de ouă de găină
- 10 g muștar
- 200 g ulei de rapiță
- 1 g Pieprz ziarnisty
- 700 g file de vițel
Modalitatea de preparare:
- Se pune un vas pe capacul bolului fără paharul de măsurare, se resetează cântarul și se cântăresc 700 de grame de pulpă de vițel curățată de membrane și 100 de grame de vin alb sec. Se pune bolul deoparte.