Pastă de usturoi prăjit
Usturoiul crud este un antibiotic natural, luptă împotriva infecțiilor și inhibă dezvoltarea bacteriilor. Este un adaos de neînlocuit la multe feluri de mâncare și una dintre cele mai aromate legume. Prăjit în coajă, are o aromă mult mai blândă și este excelent ca tartinabil pentru sandvișuri, ca adaos la supe, sosuri sau carne.
Pregătire: 35 min
Ușor
Pregătire: 35 min
Ușor
Ingrediente:
- 1 g piper negru
- 2 g boia afumată
- 225 g usturoi
- 13 g sare
- 5 g suc de lămâie
- 20 g ulei de măsline
Modalitatea de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 210℃. Pregătiți 5 căpățâni mari de usturoi. Folosind un cuțit ascuțit, tăiați partea de sus (aproximativ 1 cm) a fiecăruia, astfel încât cățeii să fie expuși. Turnați 1 lingură de ulei de măsline peste fiecare bulb de usturoi și presărați cu 1 vârf de sare, apoi înfășurați bine în folie de aluminiu. Se așază pe o tavă de copt.