Pastă de usturoi prăjit

Usturoiul crud este un antibiotic natural, luptă împotriva infecțiilor și inhibă dezvoltarea bacteriilor. Este un adaos de neînlocuit la multe feluri de mâncare și una dintre cele mai aromate legume. Prăjit în coajă, are o aromă mult mai blândă și este excelent ca tartinabil pentru sandvișuri, ca adaos la supe, sosuri sau carne.

Pregătire: 35 min

Ușor

Pastă de usturoi prăjit

Pregătire: 35 min

Ușor

Ingrediente:

  • 1 g piper negru
  • 2 g boia afumată
  • 225 g usturoi
  • 13 g sare
  • 5 g suc de lămâie
  • 20 g ulei de măsline

Modalitatea de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 210℃. Pregătiți 5 căpățâni mari de usturoi. Folosind un cuțit ascuțit, tăiați partea de sus (aproximativ 1 cm) a fiecăruia, astfel încât cățeii să fie expuși. Turnați 1 lingură de ulei de măsline peste fiecare bulb de usturoi și presărați cu 1 vârf de sare, apoi înfășurați bine în folie de aluminiu. Se așază pe o tavă de copt.

Descărcați aplicația Philipiak Home, unde veți descoperi toate rețetele pe Cookover.

Cum poți face asta?

  • Scanează codul QR
  • Descarcă aplicația pe telefonul tău
  • Înregistrează-te în aplicația Philipiak Home și bucură-te de întregul conținut de rețete de pe Cookover