Babka de turtă dulce la abur
Această prăjitură delicioasă se găsește adesea pe mesele de Crăciun și la alte sărbători tradiționale. Babka de turtă dulce este decorată cu glazură, glazură de ciocolată sau presărată cu zahăr pudră. Gătitul la abur va face prăjitura pufoasă, umedă, ușoară și fragedă.
Pregătire: 1h 50 min
Ușor
Pregătire: 1h 50 min
Ușor
Ingrediente:
- 300 g făină de grâu
- 2000 g apă
- 8 g praf de copt
- 9 g condimente de turtă dulce
- 250 g zahăr
- 1 g sare
- 250 g unt extra
- 300 g ouă întregi de găină
- 100 g ciocolată cu lapte
- 25 g Cacao 16% pudră
- 60 g gem de prune
- 60 g smântână cremă 30% grăsime
Modalitatea de preparare:
- Puneți un castron pe capacul bolului, cântăriți 300 de grame de făină de grâu tip 405, 25 de grame de cacao, adăugați 2 lingurițe de praf de copt, 2 lingurițe de condiment pentru turtă dulce. Se amestecă ingredientele, se dă castronul deoparte.