Salată de smochine și brânză
Această salată de sezon cu smochine și brânză Camembert este o combinație clasică și delicioasă de arome și texturi, perfectă pentru zilele de vară. Această salată este compusă din rucola proaspătă și crocantă, smochine coapte, bucăți de brânză Camembert aromată, nuci și un dressing delicat pe bază de oțet balsamic și ulei de măsline.
Pregătire: 15 min
Ușor
Pregătire: 15 min
Ușor
Ingrediente:
- 20 g oțet balsamic
- 100 g ruccola
- 40 g Krem balsamiczny
- 50 g suc de lămâie
- 50 g nuci
- 100 g chifle de grâu obișnuite
- 200 g brânză grasă camembert
- 100 g gem de caise, ușor îndulcit
- 20 g ulei de măsline
- 40 g miere de albine
- 200 g smochine proaspete
Modalitatea de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 180℃ cu funcția grill. Se taie două chifle de grâu în cuburi de 1x1cm, se stropesc cu 2 linguri de ulei de măsline, se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se coc timp de 10 minute până când devin aurii.