Turtă dulce în stil staropolski - aluat
Turta dulce este un preparat tradițional legat de sărbătoarea Crăciunului. Printre diferitele tipuri, cel mai dificil este turta dulce în stil staropolski. Pentru a o prepara, ai nevoie de câteva săptămâni, deoarece aluatul frământat cu multă miere are nevoie să se odihnească mult timp la rece. Merită să faci efortul, deoarece textura și gustul acestei turte dulci sunt deosebite. Acest preparat era cunoscut din evul mediu în Polonia, după cum știm, este vestit la Toruń. Peste turta dulce se toarnă ciocolată, glazură, iar umplutura poate fi preparată cu fructe uscate, dulceață sau alune.
Pregătire: 1h 30 min
Mediu
Pregătire: 1h 30 min
Mediu
Ingrediente:
- 8 g bicarbonat de sodiu
- 40 g condimente de turtă dulce
- 250 g zahăr
- 3 g sare
- 100 g unt extra
- 120 g ouă întregi de găină
- 500 g faina tip 550
- 250 g miere de albine
Modalitatea de preparare:
- Adaugă în cană 100 grame de unt, 250 grame de zahăr și 250 grame de miere lichidă. Topește 6 minute la 110°C cu viteza 4 rotații revers.