Supă cremă de conopidă
Cremă delicată cu gust dulceag de conopidă gătită în lapte. Se integrează excelent cu adaosurile intense de exemplu uleiul de trufe, pasta de trufe, pesto sau crutoane clasice.
Pregătire: 50 min
Ușor
Pregătire: 50 min
Ușor
Ingrediente:
- 400 g apă
- 1 g piper alb
- 1 g nucșoară
- 1 g boabe de ienibahar
- 100 g pastă de bulion - CVR
- 150 g smântână 30%
- 1 g foi de dafin
- 180 g ceapă
- 16 g usturoi
- 70 g unt extra
- 250 g lapte consum, 2% grăsime
- 900 g conopidă
- 150 g cartofi târzii
Modalitatea de preparare:
- Adaugă în cană 180 grame de ceapă curățată și tocată în bucăți mai mici și 4 căței de usturoi curățați. Toacă timp de 10 secunde la viteza 10 rotații. Adună cu spatula de pe pereți spre baza cănii.