Iaurt și semifredo de zmeură
Semifredo, așa cum sugerează și numele italian, este ceva pe jumătate înghețat, o varietate de înghețată pufoasă pe care o puteți prepara cu ușurință acasă. Acest desert vă permite să dați frâu liber imaginației, pentru că știind schema rețetei o puteți interpreta cum doriți, creând propriile variante de arome.
Pregătire: 2h 10 min
Ușor
Pregătire: 2h 10 min
Ușor
Ingrediente:
- 250 g mascarpone
- 300 g smântână 36%
- 400 g iaurt
- 250 g lapte condensat îndulcit
- 200 g zmeură
- 50 g ciocolată albă
Modalitatea de preparare:
- În bol, se potrivește o sită. Se toarnă 300 de grame de smântână 36% și se adaugă 250 de grame de mascarpone împărțite în porții mai mici cu o lingură. Se bate timp de 20 de secunde la viteza 6. Scoateți agitatorul.