Pate - pateu cremos de pasăre
Pate, care este un pateu cremos franțuzesc, în acest caz preparat exclusiv din carne de pasăre, fără utilizarea ficatului. Se face cremos cu gălbenușuri de ou și o cantitate generoasă de smântână. Are o aromă foarte blândă, așa că va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Pregătire: 3h
Ușor
Pregătire: 3h
Ușor
Ingrediente:
- 100 g apă
- 1 g piper alb
- 1 g nucșoară
- 1 g boabe de ienibahar
- 100 g pastă de bulion - CVR
- 1 g foi de dafin
- 400 g smântână 30%
- 1 g cimbru
- 40 g brandy
- 300 g ceapă
- 8 g usturoi
- 6 g sare
- 100 g unt extra
- 60 g ouă întregi de găină
- 100 g chifle de grâu obișnuite
- 60 g gălbenușuri de ouă de găină
- 250 g Lapte consum, 2% grăsime
- 800 g pulpe de pui
Modalitatea de preparare:
- Se pune un castron pe capacul bolului, se cântăresc 250 de grame de lapte în el, se adaugă 2 chifle Kaiser (100 g) rupte în bucăți mai mici și se lasă deoparte.