Sos Olandez

Sosul olandez este unul dintre cele "5 sosuri mamă" (celelalte fiind sosul bechamel, sosul de roșii, sosul volute și sosul spaniol). Aceste sosuri reprezintă punctul de plecare pentru toate sosurile din bucătăria franceză clasică.

Pregătire: 10 min

Ușor

Sos Olandez

Pregătire: 10 min

Ușor

Ingrediente:

  • 1 g piper alb
  • 3 g zahăr
  • 3 g sare
  • 150 g unt extra
  • 10 g suc de lămâie
  • 40 g vin alb sec
  • 80 g gălbenușuri de ouă de găină

Modalitatea de preparare:

  1. Într-un bol, montați agitatorul. Adăugați în bol 4 gălbenușuri de ou, 4 linguri de vin alb și sucul de 1/4 lămâie, 1/2 linguriță de zahăr, 1/2 linguriță de sare și 1/3 linguriță de piper alb. și 150 de grame de unt. Amestecați timp de 7 minute la 65 de grade la viteza 3.

Descărcați aplicația Philipiak Home, unde veți descoperi toate rețetele pe Cookover.

Cum poți face asta?

  • Scanează codul QR
  • Descarcă aplicația pe telefonul tău
  • Înregistrează-te în aplicația Philipiak Home și bucură-te de întregul conținut de rețete de pe Cookover