Sos Olandez
Sosul olandez este unul dintre cele "5 sosuri mamă" (celelalte fiind sosul bechamel, sosul de roșii, sosul volute și sosul spaniol). Aceste sosuri reprezintă punctul de plecare pentru toate sosurile din bucătăria franceză clasică.
Pregătire: 10 min
Ușor
Pregătire: 10 min
Ușor
Ingrediente:
- 1 g piper alb
- 3 g zahăr
- 3 g sare
- 150 g unt extra
- 10 g suc de lămâie
- 40 g vin alb sec
- 80 g gălbenușuri de ouă de găină
Modalitatea de preparare:
- Într-un bol, montați agitatorul. Adăugați în bol 4 gălbenușuri de ou, 4 linguri de vin alb și sucul de 1/4 lămâie, 1/2 linguriță de zahăr, 1/2 linguriță de sare și 1/3 linguriță de piper alb. și 150 de grame de unt. Amestecați timp de 7 minute la 65 de grade la viteza 3.