Porc în sos de stridii cu legume
Contrar opiniei generale, bucătăria chinezească este foarte sănătoasă. Elementul principal al mâncărurilor chinezești sunt legumele, iar cea mai populară metodă de gătit pentru această parte a lumii este stir-fry - adică prăjirea scurtă la temperaturi foarte ridicate. Acest tip de preparare păstrează mai bine valorile nutritive față de gătitul tradițional.
Pregătire: 40 min
Ușor
Pregătire: 40 min
Ușor
Ingrediente:
- 180 g apă
- 20 g ardei chili
- 25 g ghimbir
- 250 g ardei
- 100 g lime
- 25 g coriandru proaspăt
- 15 g zahăr brun
- 100 g sos de soia
- 10 g sos de pește
- 40 g ceapă verde
- 80 g sos de stridii
- 50 g caju
- 150 g ceapă
- 16 g usturoi
- 120 g morcovi
- 800 g spată de porc
- 70 g ulei de rapiță
- 10 g amidon de cartofi
Modalitatea de preparare:
- Taie spata de porc în felii groase de 1 cm, apoi împarte în fâșii lungi de 5-6 cm. Transferă în bol.