Ravioli cu dovleac
Ravioli cu dovleac sunt colțunași ușori, umpluți cu puree cremos de dovleac copt. Gustul subtil de dovleac se combină cu aluatul subțire, creând un preparat deosebit cu aromă caracteristică de toamnă-iarnă.
Pregătire: 1h 30 min
Mediu
Pregătire: 1h 30 min
Mediu
Ingrediente:
- 400 g făină de grâu
- 1 g piper negru
- 1 g nucșoară
- 5 g turmeric
- 60 g ulei de măsline extra virgin
- 6 g rozmarin proaspăt
- 100 g brânză grana padano
- 1000 g dovleac Hokkaido
- 20 g usturoi
- 6 g sare
- 300 g ouă întregi de găină
Modalitatea de preparare:
- Taie pe jumătate 1000 grame de dovleac. Scoate semințele. Taie în bucăți mai mici. Transferă într-o tavă cu hârtie de copt. Stropește dovleacul cu 4 linguri de ulei de măsline, potrivește de gust cu sare, adaugă 2 fire de rozmarin și 4 căței de usturoi striviți, pentru gust. Pune la copt la temperatura 200 grade pentru aprox. 30 minute. Lasă deoparte să se răcească.