Supă de ciuperci cu tăiței
Supă delicioasă de ciuperci nu numai pentru masa de Crăciun, întreaga familie se va bucura de ea. Acest fel de mâncare tradițională poloneză vă va surprinde cu aroma și gustul ciupercilor de pădure.
Pregătire: 1h 40 min
Ușor
Pregătire: 1h 40 min
Ușor
Ingrediente:
- 1500 g apă
- 1 g piper negru
- 1 g boabe de ienibahar
- 70 g pastă de bulion - CVR
- 1 g foi de dafin
- 50 g țelină
- 200 g smântână acră 18%
- 40 g hribi uscați
- 100 g paste
- 120 g ceapă
- 5 g usturoi
- 100 g morcovi
- 3 g sare
- 50 g unt extra
- 50 g ulei de floarea-soarelui
- 5 g pătrunjel verde
- 50 g rădăcini de pătrunjel
Modalitatea de preparare:
- Se rup ciupercile (40 de grame) în bucăți mici, se toarnă 500 de grame de apă peste ele și se lasă cel puțin 30 de minute.