Supă cremă de ciuperci
O versiune rafinată a supei tradiționale de ciuperci. Datorită mixării ei cu cartofi, vei obține o consistență excelentă, mătăsoasă.
Pregătire: 45 min
Ușor
![Supă cremă de ciuperci](https://euimagesd2h2yqnfpu4gl5.cdn5th.com/smart/user_res/bay1682610338133Zczg/content/168330621853161a9cef8.jpg)
Pregătire: 45 min
Ușor
Ingrediente:
- 1000 g apă
- 2 g piper negru
- 90 g pastă de bulion - CVR
- 200 g smântână 30%
- 1 g cimbru
- 200 g ceapă
- 6 g sare
- 500 g ciuperci de cultură proaspete
- 180 g cartofi târzii
- 60 g Masło klarowane
Modalitatea de preparare:
- Adaugă în cană 60 grame unt clarifiat. Topește timp de 2 minute la 100°C la viteza 4 rotații.
- Adaugă 200 grame de ceapă tocată în bucăți mai mici. Prăjește fără dop timp de 3 minute la 110°C la viteza 4 rotații revers.
- Adaugă 500 grame de ciuperci curățate și tăiate în sferturi. Prăjește fără dop timp de 10 minute la 110°C la viteza 4 rotații revers.
- Adaugă 180 grame de cartofi curățați și tăiați cubulețe mici, 200 grame smântână 30%, 90 grame pastă de bulion, 1000 grame apă, 1/3 linguriță cimbru, 2 vârfuri de piper și 1 linguriță de sare. Lasă la fiert timp de 20 minute la viteza de 1 rotație la 100 °C.
- Macină timp de 5 minute la viteza 20 rotații.
- Servește imediat după preparare.