Supă cremă de ciuperci

O versiune rafinată a supei tradiționale de ciuperci. Datorită mixării ei cu cartofi, vei obține o consistență excelentă, mătăsoasă.

Pregătire: 45 min

Ușor

Supă cremă de ciuperci

Pregătire: 45 min

Ușor

Ingrediente:

  • 1000 g apă
  • 2 g piper negru
  • 90 g pastă de bulion - CVR
  • 200 g smântână 30%
  • 1 g cimbru
  • 200 g ceapă
  • 6 g sare
  • 500 g ciuperci de cultură proaspete
  • 180 g cartofi târzii
  • 60 g Masło klarowane

Modalitatea de preparare:

  1. Adaugă în cană 60 grame unt clarifiat. Topește timp de 2 minute la 100°C la viteza 4 rotații.
  2. Adaugă 200 grame de ceapă tocată în bucăți mai mici. Prăjește fără dop timp de 3 minute la 110°C la viteza 4 rotații revers.
  3. Adaugă 500 grame de ciuperci curățate și tăiate în sferturi. Prăjește fără dop timp de 10 minute la 110°C la viteza 4 rotații revers.
  4. Adaugă 180 grame de cartofi curățați și tăiați cubulețe mici, 200 grame smântână 30%, 90 grame pastă de bulion, 1000 grame apă, 1/3 linguriță cimbru, 2 vârfuri de piper și 1 linguriță de sare. Lasă la fiert timp de 20 minute la viteza de 1 rotație la 100 °C.
  5. Macină timp de 5 minute la viteza 20 rotații.
  6. Servește imediat după preparare.