Colțunași rusești
Denumirea de colțunași rusești nu trebuie legată de Rusia, unde acest preparat nu este popular, ci cu zona Galiției de Est sau a Rusiei Roșii. O curiozitate este faptul că, în Ucraina, aceși colțunași se numesc „polonezi”.
Pregătire: 1h 40 min
Mediu
Pregătire: 1h 40 min
Mediu
Ingrediente:
- 700 g făină de grâu
- 300 g apă
- 3 g piper negru
- 600 g cartofi
- 500 g brânză proaspătă
- 300 g ceapă
- 9 g sare
- 30 g unt extra
- 60 g ouă întregi de găină
- 100 g ulei de rapiță
Modalitatea de preparare:
- Curăță ceapa, taie în bucăți mai mici, adaugă în cană, închide și toacă timp de 10 secunde la viteza 10 rotații. Deschide cana și adună ingredientele tocate de pe pereți spre baza cănii, cu ajutorul spatulei.