Umplutură de carne pentru găluște

Umplutura pentru găluște cu carne este o versiune clasică și extrem de populară a acestui fel de mâncare. Se caracterizează prin carne suculentă condimentată cu condimente aromate.

Pregătire: 2h 40 min

Ușor

Umplutură de carne pentru găluște

Pregătire: 2h 40 min

Ușor

Ingrediente:

  • 1000 g apă
  • 1 g piper negru
  • 50 g pastă de bulion - CVR
  • 750 g pulpe de curcan
  • 500 g pipote de pui
  • 300 g ceapă
  • 100 g ulei de rapiță

Modalitatea de preparare:

  1. Adăugați în bol ceapa tăiată în bucăți mici. Se toacă timp de 10 secunde la viteza 10. Deschideți bolul și curățați ceapa tocată de pe pereții bolului cu o spatulă.
  2. Atașați agitatorul, adăugați uleiul, apa și pasta de bulion. Închideți bolul cu capacul fără paharul de măsurare.
  3. Așezați vasul cu aburi deasupra capacului bolului. Pe prima tavă a evaporatorului, se așază stomacul de porc sau gâtul de porc tăiate în bucăți de 2-3 cm, iar pe a doua tavă a evaporatorului se așează uniform bucățile de pulpă tăiate în felii. Se fierbe timp de 2 ore la 140 de grade cu o viteză de 3 rotații.
  4. Scoateți vasul de gătit de pe capacul bolului. Îl puteți așeza pe capacul evaporatorului. Deschideți bolul. Scoateți agitatorul din bol. Transferați carnea în bol și adăugați piperul. Închideți bolul cu capacul complet. Se macină pentru 1 minut la viteza 8 rotație inversă. Apoi se macină timp de 30 de secunde la 14 rotații.
  5. Deschideți bolul și, cu ajutorul unei spatule, transferați umplutura într-un alt vas. Se lasă să se răcească timp de minimum 30 de minute.