Pizza ricotta e pistacchi

Pizza clasică cu șuncă, îmbogățită cu brânză ricotta cremoasă și fistic copt, crocant. Adaăugarea unor ingrediente speciale pe pizza, după coacere, este o metodă tradițională care are drept scop punerea lor în evidență.

Pregătire: 1h 15 min

Ușor

Pizza ricotta e pistacchi

Pregătire: 1h 15 min

Ușor

Ingrediente:

  • 420 g făină de grâu
  • 240 g apă
  • 110 g ulei de măsline extra virgin
  • 150 g brânză ricotta
  • 4 g ardei chili
  • 15 g busuioc proaspăt
  • 250 g mozzarella
  • 150 g șuncă de Parma
  • 180 g ceapă
  • 8 g zahăr
  • 8 g usturoi
  • 12 g sare
  • 35 g fistic
  • 15 g drojdie cubuleț
  • 700 g passata de roșii (piure)

Modalitatea de preparare:

  1. Adaugă în cană 420 grame de făină tip 00 (eventual tip 450), 15 grame de drojdie proaspătă (opțional 1,5 lingurițe de drojdie uscată), 1 linguriță de zahăr și 240 grame de apă. Frământă 3 minute la viteza de 8 rotații revers.

Descărcați aplicația Philipiak Home, unde veți descoperi toate rețetele pe Cookover.

Cum poți face asta?

  • Scanează codul QR
  • Descarcă aplicația pe telefonul tău
  • Înregistrează-te în aplicația Philipiak Home și bucură-te de întregul conținut de rețete de pe Cookover