Sorbet de căpșune

Spre deosebire de înghețată, sorbetul nu conține grăsime, fiind astfel mai dietetic. În condițiile de acasă, spre deosebire de înghețată, trebuie preparat în mod curent și servit imediat după preparare. Dacă îl vei da la congelator pentru mai mult de 30 de minute, va îngheța complet și își va pierde consistența.

Pregătire: 2 min

Ușor

Sorbet de căpșune

Pregătire: 2 min

Ușor

Ingrediente:

  • 30 g zahăr pudră CVR
  • 120 g banane
  • 500 g căpșune

Modalitatea de preparare:

  1. Adaugă în cană 500 grame de căpșune congelate. Macină 1 minut la viteza de 20 rotații. Adună cu spatula de pe pereți spre baza cănii.
  2. Adaugă în cană 30 grame de zahăr pudră și 1 banană. Macină 1 minut la viteza de 16 rotații.
  3. Servește sorbetul imediat după preparare. Dacă îți place consistența mai densă, dă la congelator timp de 15 minute.